Chape op houten vloer of balken

Chape heeft vele functies. Denk bijvoorbeeld eens aan het voorkomen van geluidsoverlast tussen de vloer en de balken. Ook zorgt het voor een betere verdeling van de belasting op de isolatielagen en de vloerverwarming. Het is dan ook belangrijk om een goede chape te kiezen, mocht u willen werken met chape.

Voordelen

Chape is een zeer geschikte vorm voor zowel thermische als geluidsisolatie. Dit komt doordat het naadloos in uw vloer geplaatst kan worden, om de balken en buizen heen. Ook is de vloer met behulp van chape dun opgebouwd, waardoor u meer ruimte heeft voor uw vloerbedekking keuze zoals laminaat of tapijt. Dit komt mede omdat de isolatie en de dekvloer in één beweging weggewerkt wordt. Er zijn dus geen verdere lagen nodig. Ook vult chape gemakkelijker de kleine hoekjes en plinten en is het snel te verwerken, waardoor u weer sneller verder kunt met andere werkzaamheden.

Nadelen

Er zijn eigenlijk weinig nadelen aan chape. Behalve misschien dat de kosten van chape soms wat duurder zijn dan andere ondergronden. Vooral bij grote oppervlaktes kunt u soms beter kijken naar een alternatieve variant.

subsidies

Voor chape zijn er verschillende premies. Om te beginnen is het een isolatievorm, dus kunt u er een vloerisolatie subsidies voor aanvragen. Ook geniet u met chape van vele belastingvoordelen zoals belastingvermindering en draagt u bij aan een gezonder milieu. Doordat u ook energie bespaart, zal chape na verloop van tijd goed zijn voor uw portemonnee. Op hoeveel subsidie u recht heeft, is afhankelijk van de soort chape, uw gemeente en de hoeveelheid chape die u nodig heeft. Vooral de gemeente speelt een grote rol. Laat u daarom vooraf even informeren.

Prijs

De prijzen van chape is afhankelijk van verschillende factoren. Een van die factoren is de extra eigenschap. Sommige soorten chape zijn bijvoorbeeld beter isolerend, dan andere. Echte isolatiechape kost al snel €15 a €20, – per m2. Andere chapes kunnen goedkoper of duurder zijn. Andere factoren die de prijs bepalen zijn het materiaal (Anhtdrietchape kan bijvoorbeeld snel €70,- kosten), de specialist en het arbeidsgeld dat hij/zij vraagt, de dikte van de toegebrachte chape en overige mogelijkheden.

Besparen

Hoewel chape zelf aan te brengen is, raden wij dat niet aan. Het is erg belangrijk dat het goed aangebracht wordt, voor het beste resultaat. Ook kan het zijn dat u of te snel, of te langzaam werkt. In plaats daarvan kunt u diverse offertes bij verschillende bedrijven aanvragen. Door de verschillende offertes te vergelijken, kunt u ruim 40% besparen! Vraag vrijblijvend offertes aan via All-Chape, specialist in chapewerken en werkzaam in heel Vlaanderen.