Houten voordeur kopen en laten plaatsen

We willen tegenwoordig alles in onze huizen zo duurzaam mogelijk hebben en dat is natuurlijk ook logisch. Duurzame materialen zoals kunststof gaan langer mee en hebben weinig onderhoud nodig. We willen echter ook dat ons huis er leuk uitziet en aanvoelt als thuis en als dat aluminium en kunststof heeft meestal niet echt een gezellige uitstraling. Kijk daarom eens voor een houten voordeur om je huis een warmere uitstraling te geven. Er zijn veel voordelen van hout ten opzichte van de materialen die tegenwoordig veel in onze huizen gebruiken. Een overzicht.

De voordelen van hout


Allereerst natuurlijk de uitstraling. Hout geeft een warme indruk en laat zowel de binnen- als de buitenkant van je huis er uitnodigend uitzien. Daarbij zien we producten als aluminium en andere kunststoffen vaak als duurzaam vanwege de slijtvaste eigenschappen van deze producten, maar zijn ze ook echt zo duurzaam. Kunststof wordt gemaakt met behulp van olie en zoals we allemaal weten is olie nou niet het meest duurzame product. Een boom doet er ongeveer 20 tot 50 jaar over totdat deze gekapt kan worden voor industriële doeleinden terwijl olie er een paar duizend jaar over doet om industrieel toepasbaar te worden. Naast duurzaamheid en het uiterlijk moet een deur natuurlijk ook sterk genoeg zijn om ongenode gasten letterlijk buiten de deur te houden. Hout is een zeer sterk materiaal ten opzichte van het gewicht en is daardoor uitermate geschikt om inbraakpogingen tegen te gaan. Mocht het toch zo ver komen dat er een keer bij u wordt ingebroken dan is hout een veel makkelijker materiaal om te repareren en hoeft u dus niet een volledig nieuwe deur te kopen. Er zijn nog andere voordelen die hout biedt ten opzichte van andere materialen zoals een hoge isolerende werking en de milieuvriendelijkheid van dit natuurproduct.

Een houten deur kopen en laten plaatsen


Wanneer u besluit om een houten deur te kopen kijkt u tegen een prijs aan die varieert tussen de €400 en de €2500. Dit is een behoorlijk prijsverschil dat vooral afhangt van het type deur en het soort hout dat u wilt. Let er bij de prijs van een deur altijd op wat u voor die prijs krijgt. Wordt de deur bijvoorbeeld op maat gemaakt voor uw woning of moet u daarvoor bijbetalen? De meeste leveranciers bieden ook een montageservice aan zodat de deur meteen wordt bevestigd bij levering. Deze service is echter niet altijd opgenomen in de prijs van de deur dus vraag dit goed na. Mogen wij u een suggestie aandragen? Via Kampman deuren en kozijnen vergelijkt u aanbiedingen van diverse aanbieders bij u in de buurt. Op die manier bent u verzekerd van een scherpe prijs.